De fleste kryptoer er dramatisk ned siden toppen i desember 2017.

Bitcoin prisutvikling 2103 til 2021

Bitcoin kursutvikling fra 2013-2020 og “prognose” 2021. Merk deg mai og des. 2020 og des. 2021.

Sitter du på en kryptobeholdning, kanskje kjøpt på vesentlig høyere kurser enn dagens “billige” marked? Mange har ventet i flere år for å komme i pluss og ikke minst få med seg en mulig ny krypto “boom”. Før Corona krisen kom, så var de fleste eksperter enige om at det kunne komme en markert oppgang rundt mai 2020 og en større oppgang mot slutten av året, typisk i desember 2020. Hvis man baserer seg på den grafiske fremstilling av krypto syklusen, her representert ved Bitcoin (bildet), så virker det sannsynlig at en ny topp, kanskje “all-time high” ikke kommer før i desember 2021, hvis den i det hele tatt kommer. Hvis jeg hadde forlenget illustrasjon med 4 nye år, ville neste topp i grafikken kunne kommet rundt desember 2025.

Langsiktige utsikterer er overveiende positive for kryptovaluta markedet.

Mye kan skje i løpet av 5 år, så på lang sikt er det absolutt håp for bedring, men det kan også skje ny dramatikk som ødelegger bildet. På kort sikt så skal først finansmarkedet bruke tid på å komme seg etter krisen som kan vare i flere mnd., og så vil mye avhenge av om krypto blir alment aksepert og gjort tilgjengelig i form av faktiske bruksområder. Bruksområder kan være alt fra desentraliserte betalingsløsninger (utenom bankvesenet) til smartkontrakter mm. Når det gjelder Bitcoin så er den allerede ganske utbredt i store deler av verden, ikke minst i Asia og USA. For eksempel så fins det mange tusen Bitcoin minibanker, hvor man kan kjøpe Bitcoin eller veksle noe av sin krypto beholdning til kontanter.

Børsen stiger kraftig denne uken, bør jeg kjøpe Bitcoin eller annen kryptovaluta nå.

Etter tidenes børsras de foregående ukene, ligger det denne uken an til tidenes oppgang. Coronakrisen er fremdeles økende i omfang, men tilliten i markedet er bedret takket være gigantiske redningspakker i flere land, ikke minst USA. Vi ser ikke den samme oppgangen for krypto, igjen en bekreftelse på at det ikke er noen sterk sammenheng mellom de to markedene. Ting tyder tvert imot på at det i noen perioder er slik at oppgangen på børsene tiltrekker seg investeringer som ellers kunne gått inn i kryptomarkedet. Krypto er historisk sett et relativt umodent marked, selv om Bitcoin har eksistert siden like etter Finanskrisen i 2008. Hvis man har tillit til den langsiktige krypto syklusen så er det svært billig å investere nå. I skrivende stund ligger Bitcoin på ca. 6.600 dollar (ca.kr. 71.000), som tilsvarer vel 30% fra “all-time high”, mens de fleste andre krypto, altcoins ligger på 5-20% av deres toppnivåer i desember 2017.

Bitcoin(BTC)
$38,597.00 11.51%(24t Vol)
$57,438,219,969.00
7D Chart

Følg Bitcoin kursen i sanntid pluss teknisk analyse.

Kronen har endelig styrket seg, det blir billigere å kjøpe krypto.

Kronen var rekordsvak i slutten forrige uke, en dollar kostet over 12 kr. Nå har kronen hentet seg bra opp, slik at idag er prisen på 1 dollar ca.10,50. Det gjør det billigere å kjøpe krypto idag, men det kan bli enda gunstigere imorgen eller senere, hvis kronen forsetter å stige tilbake mot et mer normalt nivå. Man må selvsagt vurdere totalbildet og ikke hoppe inn i kryptomarkedet bare fordi kronen normaliserer seg. Man må tenke på sin egen økonomi, speielt hvis man står i fare for å bli permittert eller oppsagt pga krisen. Men først og fremst må man passe på helsen, både sin egen og andres. Vask hendene, hold avstand og følg forskrifter.

Dette er ikke finansiell rådgivning eller anbefaling, jeg er bare en hobby investor med stor krypto interesse.