Kryptomarkedet og aksjebørsene nær halvert på 2 uker, hva nå?

Aksjekursene raser, det samme gjør kryptovalutaene. Verden er i krise, mennesker mister livet, mange mister jobbene, ihvertfall for en periode, og mange taper stort på sine investeringer. Det er vanskelig å se utenom liv og helse, men verden vil gå videre på en eller annen måte etter krisen. De sterkeste selskapene vil klare seg og det samme vil nok de beste krypto prosjektene.

XRP (Ripple) krypto kursutvikling fra 1. til 20. Mars 2020

XRP (Ripple) krypto kursutvikling fra 1. til 20. Mars 2020

Det kan være en mulighet for at krypto blir en ettertraktet investering i de kommende år, det er tross alt fremtids teknologi vi snakker om. Men på kort sikt er det vel kun dagtradere og spekulanter som kan tjene penger på den volatile situasjonen.

Personlig har jeg et langsiktig perspektiv på min vesle krypto investering. Bortsett fra et par handler tidlig i 2019 som jeg solgte med god fortjeneste etter ca. 1 måned, så har jeg fra sommeren 2019 og frem til Januar 2020 kjøpt i mange små porsjoner. Jeg har valgt ut flere forskjellige kjente krypto-prosjekter, for å bygge opp en passende beholdning til markedet en gang kommer på en positiv trend igjen. Kanskje er det tid for nye kjøp snart, men akkurat nå har vi i Norge et handikap med den svake kronekursen, kryptoprisen regnes nemlig i dollar og den valutaen er veldig dyr nå.

Kryptomarkedet går i syklus på 4 år.

Hvis man ser på syklusen til det totale krypto markedet, så skulle vi nå være inne i en 2 års oppgangsperiode etter 2 år med nedgang og konsolidering.  Fra nyttår og seks uker frem så gikk markedet kraftig opp, men så satte krisen en stopper for både aksje og krypto oppgang. På bildet ser vi tydelig kursutviklingen de siste par ukene, her representert ved kryptoen XRP (Ripple) som gikk ned mer enn 50% på 1 uke, men som har styrket seg noe de siste dagene.

Før vi fikk virus krisen, så tippet de fleste eksperter en vesentlig oppgang i april/mai 2020, siden det er tidspunktet for regulering av Bitcoin utvinningen. Det innebærer at belønningen for å utvinne (mining) Bitcoin blir halvert. Dette skjer ca. hvert 4. år, og derfor har markedet historisk sett hatt 4års sykluser siden starten i 2009. Det ble også tippet en viss nedgang i en kortere periode etter mai, men så en betydelig oppgang mot slutten av året, omtrent slik vi opplevde i desember 2017. Jeg holder likevel en liten knapp på de som mener at vi må vente til slutten av 2021 for en skikkelig krypto boom. Dagens krise i verden skulle også tilsi at det må gå noen tid før markedene kommer seg opp igjen.

Dette er ikke finansiell rådgivning eller anbefaling. Jeg er bare en hobby investor med stor interesse for krypto markedet. Gjør dine egne vurderinger og ihvertfall ikke sats mer enn du har råd til å tape. Hvis du skal investere i krypto eller aksjer så ikke sats alt, og ikke sats bare på en aksje eller en kryptovaluta, spre risikoen.