Den økonomiske krisepakken kan redde USA finansielt og verdens børser reagerer positivt.

25mars - Bitcoin pris og Dow Jones indeks stiger

25. mars – Bitcoin pris og Dow Jones indeks stiger.

President Trump er veldig optimistisk idag, som vanlig litt i overkant optimistisk, på at krisepakken vil virke super effektivt; “The country will skyrocket”.  Det blir penger til både personer og bedrifter i en periode. Tiltakene skal ha en sosial profil og er den største økonomiske hjelpepakken siden de harde 30-årene. Og pakken kan utvides med ytterligere 4 tusen milliarder dollar hvis krisen blir langvarig.

Kryptomarkedet fortsetter en svak oppgangs tendens.

Så langt denne uken har mange kryptovalutaer styrket seg rundt 10% eller mer, og bekrefter den positive tendensen fra forrige uke. Men dette er en oppgang fra veldig lave nivåer, så det er altfor tidlig å friskmelde markedet. Corona viruset herjer fortsatt og viser en aksellererende økning blant annet i USA, selv om de fleste land nå har innført svært strenge tiltak, dvs. mer eller mindre nedstengning av samfunnet.

Det blir ikke Digital Dollar nå.

USA har gående et utviklingsprojekt som tar sikte på å kunne innføre en “digital dollar” for alle, også de som ikke har en vanlig bankkonto. En slik ordning ville gjort det veldig mye enklere og raskere å få sendt ut “penger til alle” slik krisepakken nå innebærer. Digital dollar er også tenkt å være en sikkerhet for at ikke det finansielle systemet kollapser, f.eks hvis bankene skulle få alvorlige problemer. Digital i denne sammenhengen betyr ikke det samme som at det blir en kryptovaluta. Det blir en statlig sikret verdi, man får egentlig en statlig konto, ikke en konto i sin lokale bank. Riktignok skal banksystemet delvis brukes for å håndtere pengestrømmen, men det blir bare en teknisk passering eller “pass-trough”, de får ikke kontroll med de digitale dollarene og kan heller ikke kreve gebyrer.

Verden stengt ned til over påske.

På tross av den gigantiske krisepakken blir det nok ikke noen åpning av samfunnet til påske slik President Trump drømmer om. De fleste land har forlenget krisetiltak til å gjelde til midten av april, slik Norge og Danmark har gjort. La oss håpe at pandemien da er under bedre kontroll og at vi gradvis kan vende tilbake til normal aktivitet.

Dette er ikke finansiell rådgivning eller anbefaling, jeg er bare en hobby investor med stor krypto interesse.