Bitcoin prisen er over 200 dagers gjennomsnitt (gul linje)

Bitcoin prisen er over 200 dagers gjennomsnitt (gul linje)

Bitcoin og andre kryptovaluter som f.eks XRP har idag en korreksjon etter gårsdagens sterke kursoppgang. Bitcoin gikk fra $7.700 til $9.400 på ca. 30 timer og det kommer typisk en korreksjon etter en oppgang på over 20%. Trenden i kryptomarkedet er fortsatt positiv og kursene forventes å fortsette opp etter en kort pause. Det viktigste å merke seg er at Bitcoin prisen krysset et viktig motstandsnivå på ca. $8.000 og ligger nå godt over 200 dagers gjennomsnitt, et nivå som indikeres med gul linje på illustrasjonen. Dette nivået vil normalt virke som et støttenivå etter et slikt markert gjennombrudd.

Bitcoin mot nye høyder?

Hva blir det neste, går prisen opp til over $10.000 eller får vi allerede nå en dupp som tegn på at Bitcoin halvering allerede er priset inn? Tidligere i Bitcoins historie, slik som i 2016, har vi sett en hype i forkant av halveringen som har gitt prisoppgang. Like etter halveringen falt luften litt ut av markedet og vi fikk en nedgang på ca. 30%. Dette skyldes mye at tradere selger for å ta kortsiktig profitt. Se også “Er Bitcoin en god investering?”

Men utover høsten 2016 startet en lengre oppgang som kulminerte i all-time high i desember 2017 på nesten $20.000. Hvis historien gjentar seg, så tilsvarer det en topp i Bitcoin pris mot slutten av 2021. For de som ikke har kjøpt Bitcoin ennå, kan det muligens være smart å vente på en mulig dupp om få uker. Langsiktige utsikter er fortsatt positive for Bitcoin og kryptomarkedet, men vær oppmerksom på store pris utslag i begge retninger.

Oppdatering: Bitcoin prisen var nede i $8.400 en kort stund, men styrket seg deretter noe slik at den sluttet dagen på cirka. $8.600 og ser ut til å gå videre opp.

Følg Bitcoin prisen her.

Dette er ikke finansiell rådgivning eller kjøp/salg anbefaling, jeg er bare en hobby investor med stor krypto interesse.