Ethereum er både en programvareplattform og en kryptovaluta.

Ethereum er både en programmerings plattform og en kryptovaluta.

Ethereum er teknologien bak mange kryptoprosjekter.

Ethereum, den nest største kryptovalutaen, er på samme måte som Bitcoin, et blokkjede basert system, men er også en videreutvikling i forhold til Bitcoin. Mens Bitcoin ble skapt utelukkende som et betalingssystem, så er Ethereum i tillegg en digital plattform som kan brukes til å lage smartkontrakter og desentraliserte applikasjoner, såkalte dApps. Det er mange andre krypto prosjekter som er basert på Ethereum teknologien.

Prisen på Ethereum er egentlig prisen på Ether (ETH), som er selve kryptovalutaen (token) i Ethereum prosjektet. Ethereum har flere tokens eller kryptovalutaer i tillegg til Ether, f.eks Ethereum Classic (ETC) og Ethereum Gold (ETG).

Hva er forskjellen på Ether og Bitcoin?

Både Bitcoin og Ethereum opererer via sine egne desentraliserte nettverk utenom banksystemet og uten myndighetskontroll. Sammenlignet med Bitcoin har Ethereum nettverket mye raskere transaksjoner. En spesiell finesse ved Ethereum er at utviklere kan finansiere nye applikasjoner ved å samle inn penger via smartkontrakter bygd på Ethereum teknologien.

Både Bitcoin og Ether må utvinnes gjennom en prosess som kalles mining. Bitcoin har et begrenset antall coins, 21 millioner, mens Ethereum bare har begrensning i den årlige tilførselen, 18 millioner. Derfor er noen investorer litt skeptiske til verdien av Ethereum (Ether) på lang sikt. Bitcoin ble utviklet i 2009 som et generelt alternativ til vanlig valuta, mens Ether ble lansert i 2015, primært tenkt som en valuta innen Ethereum applikasjoner.

Smartkontrakter og desentraliserte applikasjoner er fremtiden?

Ethereum prosjektet er i stadig utvikling og tiltrekker seg nye samarbeidspartnere som vil utvikle desentraliserte applikasjoner. Smartkontraker er forhåndsprogrammerte og selvkjørende dataprogrammer laget på blokkjede systemet og Ethereum. Ethereum sin programmeringsløsning har forenklet arbeidet med å bygge blokkjede applikasjoner som kan få stor praktisk betydning i årene fremover, som f.eks avanserte automater, roboter, digital stemmegivning mm. Mange av dagens tjenester i samfunnet, som f.eks kjøp og salg av eiendom, kan i fremtiden gjøres desentralisert via applikasjoner som kjører på blokkjede teknologi.

ethereum
Ethereum
$1,166.74

Her kan du lese mer om Ethereum (ETH) og se kurs i sanntid, pluss teknisk analyse og historisk prisutvikling.

Dette er ikke finansiell rådgivning eller kjøp/salg anbefaling, jeg er bare en hobby investor med stor krypto interesse.