Bitcoin, oljepris, norske kroner styrker seg.

Coronakrisen setter fortsatt sitt tunge preg på hverdagen, både for folk og finansmarkeder verden over. Børsene har gått ned 35-40% i Mars, og det samme gjelder kryptomarkedet. Idag ser vi tegn til bedring, ihverfall en form for stabilisering i finansmarkedet, men det er selvsagt for tidlig å konkludere med at bunnen er nådd. Bitcoin stiger for andre dag, samtidig som Norske kroner og oljeprisen styrker seg fra et historsk bunn-nivå. Det blir spennede å se i hvilken grad kryptokursene følger aksjemarkedet fremover. Det er ikke direkte sammenheng mellom krypto- og aksje-kurser, men begge deler er avhengige av stemningen i verden, ikke minst når det gjelder kriseforståelse.

Bitcoin, Norske kroner og oljeprisen stiger idag.

Bitcoin, Norske kroner og oljeprisen stiger idag.

Det knytter seg stor spenning til om den forestående Bitcoin reguleringen i Mai vil gi den forventede brede oppgangen i kryptomarkedet. Kanskje må vi på grunn av viruskrisen vente til slutten av året for en markert oppgang. Når man ser historisk på krypto syklusen så skulle vi nå ha vært igang med en 2 års positiv trend. Vi trodde nok at bunnen var nådd da markedet steg markert (ca 100%) fra 4. Januar til ca. 10 Februar, tidspunktet da Corona situasjonen ble alvorlig.

Min egen lille beholdning som består av 15-20 ulike krypto, var minus 35% ved nyttår og steg til pluss 25% i løpet av årets første 40 dager. Så var det full stopp og bratt kursnedgang da Coronakrisen slo inn for fullt. Med dagens positive utvikling er jeg minus 20% i forhold til min gjennomsnittlige kjøpspris (break-even). Skal man holde på sin investering i flere år så er markeds situasjonen derfor ikke så mørk.

For mange vil det være en mulighet for å kjøpe seg inn i kryptomarkedet løpet av de kommende uker for å bli med på en oppgang som bør komme på mellomlang sikt, 1-2 år. Det kan være en fordel å velge flere ulike krypto og gjerne blant de mest anerkjente, som f.eks Bitcoin, Ethereum, XRP, Tether mm. Her har du en grei oversikt over de 100 største krypto prosjektene målt i markedsandel.

Ikke bruk din økonomiske krise-buffer til å handle krypto. Prioriter økonomisk sikkerhet fremfor spekulative investeringer som krypto fortsatt er. Selv synes jeg det er mer spennende å kjøpe litt krypto hver måned fremfor en bunke med Flax lodd, og vinnersjansene er nok bedre, man vet bare ikke når “trekningen” finner sted.

Følg kryptovaluta kursene i sanntid.

Det er all grunn til å vise stor forsiktighet med å putte sparepenger i finansmarkedet når store deler av verden er i unntakstilstand eller lock down.

Dette er ikke finansiell rådgivning eller anbefaling, jeg er bare en hobby investor med stor krypto interesse.