Min favoritt krypto har skuffet så langt, men har stort potensial.

XRP er kanskje ikke den første kryptoen jeg ville kjøpt idag. Skal man investere i kryptovaluta så er det naturlig å begynne med å kjøpe litt Bitcoin og så kikke etter interessante alternativer, såkalte altcoins. Ta en titt på Ethereum som er nummer 2 regnet i markedsandel og representerer et meget interessant teknologisk prosjekt. Flere andre kryptoer er bygget på Ethereums teknologi, som blant annet handler om smartkontrakter. Nummer 3 på listen er XRP, som er utviklet av det store USA baserte firmaet Ripple, og regnes som mer spekulativ enn de to første. Markedet har vært litt bekymret over at selskapet Ripple har innflytelse på prisutviklingen siden de sitter på ca. halvparten av alle XRP. Når dette løser seg og prosjektet fortsetter sin utbredelse i finanssytemet, så kan kursen gå kraftig opp iflg. eksperter, og til himmels ifølge en del fans.

XRP kursutvikling fra 2015 til 2020 og videre prognose til 2025.

XRP kursutvikling fra 2015 til 2020 og videre “prognose” til 2025. Merk deg mai og desember 2020, pluss 2021, 2024,  2025.

XRP er nok den mest “hypede” kryptoen blandt topp 20.

Jeg har fulgt med på mange utenlandske Youtube kanaler om krypto og en stor del av disse fokuserer på nettopp XRP. Mange kanaler har daglige videoer og har titusenvis av følgere. Noe av hypen skyldes det generelle bildet, nemlig at de fleste altcoins kan gå 10x hvis de noengang kommer opp til rekorden fra desember 2017. Kursen på XRP var da oppe i ca.3,50 dollar, mens dagens kurs er 0,17. Rask hoderegning viser at det er 20x opp til “all time high” for xrp. Mange mener dette vil skje allerede på slutten av 2020, mens eksperter sier det kan være sannsynlig at xrp kan passere 3 dollar i desember 2021. Forhåpentlig vil det lønne seg å ha tålmodighet hvis du allerede har investert i xrp, dvs vente med å selge til vi faktisk får en slags boom.

  • ripple
  • XRP
    (XRP)
  • Pris
    $0.294
  • Markedsandel
    $13,322,682,652.00

Følg XRP kurs i sanntid, pluss teknisk analyse mm.

Meget spennende investering i et 5 års perspektiv.

På lengre sikt, opp til 5 år, så spriker tipsene veldig, alt fra en pris på 1 til 1000 dollar for xrp. Derfor har jeg heller ingen konkrete tall i prognosen (bildet), det kan skape falske forhåpninger. Basert på et scenario om at i 2025 så vil krypto være ganske “mainstream” og i bruk på mange samfunnsområder, så er det gode sjanser for gevinst på lang sikt. Derfor er det kanskje tid for å vurdere kjøp snart hvis du har sittet på gjerdet og gjerne vil inn før neste store (mulige) kursoppgang.

Siden Ripple og xrp representerer en mulig stor omveltning i finanssystemet, så tar det tid før dette eventuelt er fullt utbredt og operativt. Derfor ser jeg xrp som en langsiktig investering, selv om det kan komme en boom på kort sikt for denne kryptoen også, hvis Bitcoin og kryptomarkedet får en generell oppgang. Når man ser på den lave kursen på xrp, så vær obs på at det er totalt 100 milliarder xrp, mens f.eks antall Bitcoin pr. idag er ca. 18.3 millioner  og 21 millioner når alle er funnet (“minet”).

Dette er ikke finansiell rådgivning eller anbefaling, jeg er bare en hobby investor med stor krypto interesse.