Bitcoin prisen peker svakt opp etter 1 uke rundt $9.000,-

Bitcoin pris over 9000 før "halvering" 11. Mai 2020?

Bitcoin pris over 9000 før “halvering” 11. Mai 2020?

Bitcoin (BTC) prisen har i flere dager stanget i et motstandsnivå rundt $9.000 og man spør seg om halveringen nå er priset inn. Alle i kryptobransjen kjenner jo til Bitcoin’s halving, en halvering av nye Bitcoin som utvinnes. Dette skjer automatisk ca. hvert 4. år og vi har sett hvordan de to foregående halveringene har innvirket på markedet, i 2012 og 2016.

I juni 2016 steg prisen på Bitcoin foran halveringen i juli. I perioden etterpå gikk prisen noe ned og det varte flere mnd. før man kunne se tendenser til noe vesentlig kursoppgang. Den virkelige boomen startet ca. ett år etter selve halveringen og førte til en 20 dobling av prisen frem til slutten av desember 2017. Så falt kursen kraftig mer eller mindre i hele 2018.

Hvis historien skal gjenta seg så kan det tilsvare en prisøkning de kommende dager før kursen faller 10-30% og bruker flere mnd. på å hente seg inn igjen. . De fleste regner nemlig med at tradere vil selge seg ut for kortsiktig profitt i tiden rundt halveringen. Men utover høsten og frem mot nyttår kan vi få en kraftig prisøkning. Halving betyr jo tross alt at det blir mindre tilførsel av nye Bitcoin i markedet og at den derfor blir mer “sjelden”.

Det er mye usikkerhet til hvor lenge prisen eventuelt vil være i positiv trend, kanskje i flere år, og da bør vi kunne se en ny all-time-high, altså over $20.000,-

Se også “Er Bitcoin en god investering?”

Følg Bitcoin prisen i sanntid her: USD  NOK

Dette er ikke finansiell rådgivning eller kjøp/salg anbefaling, jeg er bare en hobby investor med stor krypto interesse.