Er dagens oppgang starten på et “Bull Run”?

For 7. uke på rad stiger prisen på Bitcoin igjen. Det samme gjelder Ethereum, Ethereum Classic og flere andre kryptovalutaer. Det er 2 uker til Bitcoin halvering som skjer ca. hvert 4. år og som tidligere har resultert i en lengre periode med kursoppgang. Grunnen er at det blir færre Bitcoin utvunnet og dette har en effekt på prisen. Bitcoin blir gradvis mer og mer en sjelden vare når tilførselen av nye Bitcoin blir halvert. Forrige halvering skjedde i Juli 2016 og førte til en oppgang fra ca. $1.000 til all-time high i desember 2017. Det meste av prisoppgangen på Bitcoin skjedde mer enn 1 år etter halveringen.

Bitcoin halvering 12. Mai 2020.

Det er ikke noe selvsagt at vi får en kraftig prisøkning umiddelbart rundt tidspunktet for halveringen, ofte tar det flere mnd. før kursen eventuelt tar skikkelig av. Kanskje er halvering allerede priset inn, siden “alle” vet at halvering inntreffer ca. 12. mai. Det kan føre til en skuffelse i markedet og en kortsiktig dumping av krypto. De siste ukers oppgang har kanskje like mye sammenheng med at kryptomarkedet henter seg noe inn etter det brutale fallet rundt 12. mars pga. Corona krisen.

Når kommer neste all-time high?

Bitcoin går litt tilbake idet kursen når $8.700 eller ca. kr.90.000,- som er et viktig motstandsnivå. Uansett så er vi inne i en god kursutvikling siste 5-6 uker, spesielt med tanke på at verden fortsatt er preget av krise. Men jeg regner ikke med ny all-time high for Bitcoin ($20.000) og andre kryptovalutaer før tidligst mot slutten av 2020, og kanskje desember 2021 er mest sannsynlig. Følg Bitcoin prisen i sanntid (USD)   Følg Bitcoin prisen i sanntid (NOK)

Dette er ikke finansiell rådgivning eller kjøp/salg anbefaling, jeg er bare en hobby investor med stor krypto interesse.