Ekstrem volatilitet for aksjer, valutaer og kryptovalutaer.

Vi som har fulgt kryptomarkedet over lang tid er jo vant til store svingninger på kort sikt, men de siste 2 ukene har vært ekstreme både for krypto og aksjemarkedet. Det samme gjelder for det ordinære valutamarkedet, se bare på kronekursen, som typisk synker når oljeprisen synker. I krisetider har dollaren tradisjonelt vært den sikreste havnen for valutaplassering og vi har sett hvordan den har styrket seg kraftig mot de fleste andre valutaer.

Bitcoin prisutvikling i 2 uker fra 6. til 21.mars 2020

 

På lang sikt så trenger ikke disse svingningene bety så mye. Spesielt kryptomarkedet har vist en evne til å hente seg fort inn igjen. Hvis man har et langsiktig perspektiv, f.eks 2-5 år, så er kanskje det beste tipset å sitte helt stille i markedet akkurat nå. Noen smarte investorer har trukket seg ut i god tid før denne krisen oppstod, ettersom aksjebørsene var på ekstremt høye nivåer, og noen tolket dette som et faresignal. Vi har jo tross alt hatt over 10år uten store fall i markedet og før eller siden kommer det et stort eller lite krasj i vårt kapitalistiske system.

Har vi nådd bunnen i kryptomarkedet?

Bitcoin har vært den viktigste kryptovalutaen helt siden den ble oppfunnet i 2009, nærmest som en reaksjon på Finanskrisen i 2008. De fleste kryptovalutaene følger i stor grad i kjølvannet av Bitcoin’s prisutvikling. Siden toppen eller “all time high” helt i slutten av 2017 hvor 1 Bitcoin var oppe i 20.000 dollar, har den så falt til 3.000, vært oppe i 13.000 og nå nylig vært nede i 4000, før den i øyeblikket ligger på ca. 6.000. Det kan komme en ny krasj når alvoret synker inn, mye vil avhenge av virus utviklingen i verden. Mange er bekymret for hvordan bl.a USA vil håndtere situasjonen, noen mener de har vært sent ute med drastiske tiltak.

Mulig oppgang i kryptomarkedet mot slutten av 2020.

På grunn av den tradisjonelle halveringen av Bitcoin belønningen (for utvinning) som kommer i mai, så er det ventet en viss positiv utvikling rundt dette tidspunktet og en ny oppgang mot slutten av året. Men i nåværende unntakstilstand verden rundt så spriker tipsene i alle retninger, alt fra at Bitcoin kan krasje ned til 1000 dollar til at kursen innen 3 år vil passere 250.000. Så gjenstår det å se fra hvilket kursnivå den neste oppgangen kommer.

Følg Bitcoin kursen i sanntid og få teknisk analyse og historisk prisutvikling.

Dette er ikke finansiell rådgivning eller kjøp/salg anbefaling, jeg er bare en hobby investor med stor krypto interesse.